torsdag 2. september 2010

Pengeveksling og ville apekatter.

Da er det igjen kveld i Kathmandu, og stroemen er tilbake etter det den vanlige perioden uten stroem. Da Kathmandu har mangel paa stroem, blir stroemen stengt av noen timer hver dag. Fra steoemen kom tilbake tok det nesten en time foer den noe udaterte PCen klarte aa starte opp. Da vi koblet kamereat til for ble det for mye for den stakkars PCen og en ny halvtime med hvile maate til foer den var klar. Saa bilder kommer seinere.

I dag har vi ordnet med utstyr og penger til turen til Annapurna BC. Vi har kjoept regntrekk til sekkene og "superdun"-soveposer. Merket skulle vaere Marmot, men den var sannsynligvis sydd hos den lokale skrederen. Paa vei rundt i Kathmandu har vi ogsaa i dag sett et noe uvant dyreliv, i form av geiterm loeshunder og ville apekatter. Da det ikke er minibanker underveis maate alle pengene tas ut i Kathmandu. Tilsammen trenger vi 60000 rupee (omtrent 5000nok), men da de fleste minibanker ikke vil gi mer enn 15000rupee har vi oppsoekt mange minibanker for aa faa nok penger. Siden de faereste stedene har muligheten til aa gi tilbake dersom man betaler med 1000rupee (83 nok), har vi ogsaa oppsoekt en stor andel av pengevekslerne her for veksle i 500- og 100-sedler. Dermed har vi naa endt opp med en utrolig stor bunke med sedler. Saa naa vet vi hvordan livet som pengehvitvasker er, ganske anstrengende.

I kveld har vi spist nudler med Khrisna fra guidefirmaet og pakket for morgendagen. I morra reiser vi med buss til Pokhara. Der blir vi til loerdag foer vi starter turen mot Annapurna basecamp. Usikker paa tilgangen paa internett i Pokhara, saa usikkert naar neste oppdatering kommer.

3 kommentarer:

 1. *flirer*
  Litt kultura har dere altså fått med dere.
  Lykke til videre

  SvarSlett
 2. kjekt å lese hvordan dere har det:) God tur videre.

  SvarSlett
 3. Stilig folkens. Flott at dere blogger så ofte :)

  Det ligger en ekte North Face-butikk i Thamel, like overfor en pizzarestaurant. Der kan dere handle ekte varer, til noe reduserte priser - men ikke veldig. Bra greier er det i alle fall. Men det er mye av lokalt produsert som duger bra også.

  Pokhara er vel så sivilisert som Kathmandu, det er nest største byen i hele Nepal, så hvis dere skal være der noen dager får dere sikkert tid til å laste opp noen bilder. Hvor lenge blir dere der før dere reiser videre?

  SvarSlett